Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$65.008
% 6.01
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 65.008
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

3 Bitcoin Ustası Konuştu: Bu Seviyeler Bekleniyor! 

Popüler bir on-chain analist olan Willy Woo, Bitcoin (BTC)’nin büyük bir yükseliş hareketi için ayarlanabileceğine inanıyor. Ona göre BTC, tarihsel olarak iyi bir işaret olan Realized Price’ı kıracak. Real Vision CEO’su Raoul Pal ise, kripto piyasasının ‘muhtemelen’ dibe ulaştığını iddia ediyor

Bitcoin (BTC)’nin yükselmesi mümkün mü?

Realized Price (Gerçekleşen Fiyat), piyasanın Bitcoin’lerini almak için harcaması gereken ortalama fiyatı tahmin ediyor. Ayrıca, bir direnç görevi görüyor. Bunu kırmak her zaman BTC fiyatlarının büyük bir yukarı hareketine yol açıyor. BTC, Realized Price’ı sadece dört kez kırdı.

Gerçekleşen Fiyat, yatırımcıların Bitcoin trendlerini izlemesi için her zaman önemli bir gösterge oldu. Genellikle, BTC’nin piyasa fiyatı gerçekleşen fiyattan daha yüksek olduğunda, Bitcoin sahipleri genellikle kârda oluyor. Öte yandan, BTC’nin piyasa fiyatı Gerçekleşen Fiyatın altına düşerse, piyasa katılımcıları genellikle zarar ediyor.

Lookintobitcoin tarafından yayınlanan verilere göre, 17 Temmuz 2022’de Gerçekleşen Fiyat 21.985 dolar iken Bitcoin’in mevcut fiyatı 22.257 dolardı. Michael van de Poppe, 22,6 bin dolarda oluşan direnci kırmak için BTC’nin hafif bir konsolidasyonunun onu 28 bin dolara itebileceğini söylüyor. Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere Bitcoin ayrıca 420 milyar dolarlık piyasa değerini de geri aldı.

“ETH, MATIC güçlü boğa trendinde”

Bitcoin, önemli bir yukarı yönlü hareket gören tek büyük kripto para birimi değil. Son zamanlarda, Ethereum çekirdek geliştiricileri, Ethereum Merge tarihi olarak 19 Eylül’ü belirledi. Merge, Ethereum’u bir Proof of Work kanıtından bir Proof of Stake kanıtına aktaracak.

Duyurudan bu yana, Ethereum son derece boğa fiyat hareketi gördü. Fiyatı son 24 saatte %9’dan fazla, son 7 günde ise yaklaşık %30 arttı. ETH şu anda 1.474 dolardan işlem görüyor. Polygon da fiyatlarında büyük bir yukarı yönlü hareket yaşadı. MATIC fiyatı son 24 saatte %17’den fazla ve son 7 günde %55’ten fazla artış kaydetti.

Kripto para fiyatları düşük mü?

Real Vision CEO’su Raoul Pal, yakın tarihli bir Twitter dizisinde, kripto para piyasasının ‘muhtemelen’ dibe ulaştığını iddia ediyor. Tanınmış analist ayrıca, bu makro dönüşün ‘çok yakın’ olduğunu söylüyor. Pal, tahvil getirilerinin şimdiden zirveye ulaştığını tahmin ediyor. Gösterge 10 yıllık Hazine tahvilinin faizi, Haziran başındaki %3,5’lik işarete ulaşmaktan kıl payı uzaktaydı.

Raoul Pal ayrıca, Ethereum (EHT) hacimleri ve taban fiyatları da yükseldikçe, NFT’lerin de arttığına dikkat çekiyor. Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere, CryptoPunk koleksiyonundan bir NFT, son zamanlarda ayı piyasası duyarlılığına rağmen 3,3 milyon dolara alıcı buldu. Perşembe günü, Ethereum fiyatı 1.400 dolara kadar yükseldi. Ancak deneyimli trader Peter Brandt, düşük hacim nedeniyle rallinin şüpheli olduğunu söyledi.

Bitcoin için son derece yanlış tahminlerin tarihi

Bununla birlikte Raoul Pal’in görüşlerine dikkat etmek gerekiyor. Mayıs ayı sonlarında Terra’nın çöküşünün ardından analist, başarısız ekosistemdeki tokenlere hiçbir zaman sahip olmadığını veya bunları önermediğini iddia etti. Ancak projenin temelde ‘risksiz’ olduğunu iddia eden bir videosu daha sonra sosyal medyada ortaya çıktı.

Pal ayrıca, kötü şöhrete sahip bazı yanlış fiyat tahminleri yapmasıyla da tanınıyor. Geçen Eylül ayında, Bitcoin fiyatının Mart 2022’ye kadar 400.000 dolara kadar çıkacağını tahmin etmişti. Lider kripto Kasım ayında 69.000 dolara ulaştıktan sonra, acımasız bir ayı piyasasına girdi. Doğal olarak, bu hedefe yaklaşamadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir