Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.428
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.428
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Zilliqa(ZIL) NEDİR?

Zilliqa finansal hizmetlerden NFT pazarlarına kadar merkezi olmayan uygulamaları etkinleştirmek ve ölçeklendirmek için oluşturulmuş  blok zinciri için oluşturulan bir coindir. İşlem  sayısını en üst düzeye çıkarmak için parçalama adı verilen bir teknoloji kullanır. ZIL, Pratik Bizans Hata Toleransının ve İş kanıtı (PoW ve pBFT) bir karışımı olan benzersiz bir fikir mekanizmasını kullanır.Güvenliğe odaklanan ve geliştiricilerin  dapp’ler yazmasını, çoğaltılmasını ve başlatılmasına olanak sağlayan yerel bir programlama dili olan Scillayı da piyasaya sürmüştür. Bu işlem sayesinde işlem hızı Ethereum ağından 1000 kat fazla işlem hızına sahip olmasını sağlıyor.

Proje 2017 yılında başlamıştır. Singapur Ulusal Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi tarafından kurulmuştur. Ekip daha sonra ZIL projesinin gelişimini yönlendirmek için Zilliqa Resarch adlı bir şirket kurmuştur. 

Nasıl Çalışır

Geliştirmeciler, akıllı sözleşmeleri çalıştırmak ve çeşitli ürün ve hizmetleri sunmak için şirketin bünyesinde çıkarılan yazılım dili olan “Scilla” adı verilen bir dil kullanırlar. Saniyede  onaylanabilecek işlem sayısını maksimuma çıkarmak için “parçalama” adı verilen bir sistem kullanırlar.

Parçalama

Parçalama, ağdaki bir işlemi parçalara bölerek düğümlerin işlemin yalnızca bir kısmını işlemesine izin veren yapısal bir tekniktir.

Her parça kedi blok zinciri gibi davranır ve kendilerine atanan düğümlerin verileri depolamasına işlemlerin işlenmesine ve mikro blok adı verilen özel parça zincirlerine yeni bloklar eklemesine izin verir. Düğümler bu mikro blokların  sahte olup olmadığını kontrol eder ve bunu kendi kayıt kopyalarına eklerler. Ayrı bir düğüm grubu bilgileri yeniden parçalamadan önce birleştirmek için her parçadan gelen kayıtları birleştirir.

Bu şekilde parçalar işlemlerin verilerinin tüm ağ tarafından etkin bir şekilde erişilebilir olmasını sağlarlar. Her düğümün  tüm kaydın kendi büyük kopyasına sahip olması gerekmez. Düğümler yalnızca atandıkları parçalara işlenir.

Pratik Bizans Hata Toleransı (pBFT)

ZIL’in  merkezinde, dağıtılmış nodeleri  senkronize eden Pratik Bizans Hata Toleransı (pBFT) yönetim mekanizması çalışır.

Blok zincirinin bağımsız düğümlerinin aynı gerçeği paylaşmasına izin verir. pBFT düğümleri kandırmayı zorlaştırır, işlem bloğunun sonlandırılması veya başka bir bloğuyla birleştirilmeden önce oybirliğiyle kabul etmelidir.

Her düğüm işlemleri doğrulamak için blok ödülünün bir kısmı ile ödüllendirilir.

Team

-Dr. Amrit Kumar: Başkan ve bilim ofisinin şefi. Aynı zamanda firmanın kurucu Ortağıdır. CS’de Doktora, Fransa’da École Polytechnique’den Mühendislik derecesi ve Singapur Ulusal Üniversitesi’nde eski araştırmacı.

-Dr. Ben Livshits: Baş yönetici. CS’de Stanford Ph.D., eski Microsoft Research, ex-Brave, başarılı bir lider, teknoloji uzmanı ve bilgisayar bilimcisi 

-Matt Dyer: Büyüme ofisinin başkanı. Büyüme ofisinin başkanı. St Andrews Üniversitesi, Robert Gordons Üniversitesi MSc, stratejik yönetim ve kurumsal satışlarda 20 yıldan fazla deneyime sahip üst düzey bir yönetici.

-Sandra Helou: Metaverse ve NFT başkanı. Metaverse ve NFT başkanı.Avustralya, Asya, Avrupa ve Orta Doğu’daki küresel deneyimi, hem strateji düzeyinde hem de uygulama düzeyinde hizmet vermesini sağlıyor.

 

-Dr. Ilya Sergey: İletişim başkanı. Singapur Ulusal Üniversitesinde doçent DoçentProgramlama dili tasarımı ve Singapur Ulusal Üniversitesinde doçent  uygulaması, yazılım doğrulama, dağıtık sistemler, program sentezi ve onarımı konularında araştırma yapıyor.

-Aparna Narayanan: Ana dil tasarımcısı. Halkla ilişkiler stratejisi ve marka oluşturma konusunda 7+ yıllık küresel deneyime sahip iletişim uzmanı.

Yatırımcılar 

 

Chainfund Capital

-NGC Ventures

-Block Ventures

-08 Capital

-Kenetic Capital

-One Block Capital

-Alpha Coin Fund

 

Ekosistem

XCAD:Influencer’ların fanları ile birleşmesini sağlar. XCAD bir izle  İzle-kazan uygulamasıdır.

HG Exchange: Gelişmiş akıllı sözleşme güvenliğinin yanı sıra değerli varlıkları tokenize etmek için hızlı ölçülebilir ve güvenli işlem sağlayan bir likidite platformudur.

Xfers: Xfers kolay ödeme kabulü, sorunsuz para transferi, kredi çözümleri sunar.

NIP: Ninjas in Pijamas  e-spor takımının hayranları ile etkileşime girmesi için oluşturuldu.

Zilliqa (ZIL) Nedir? Nasıl Alınır • Coinkolik

 

 

Yol Haritası

-Whitepaper yayınlandı.

Tarih: Ağustos 2017

-Scilla tasarım belgesi yayınlandı

Tarih: Ocak 2018

-Zilliqa kaynak kodu yayınlandı.

Tarih: Ocak 2018

-Son Testnet yayınlandı 

Tarih: Kasım 2018

-Zilliqa v4.0.1 sürümü (Mainnet Lansmanı) yayınlandı

Tarih: Ocak 2019

-Zilliqa v5.0.0 yayınlandı 

Tarih: Eylül 2019

-Zilliqa v6.0.0. yayınlandı 

Tarih: Aralık 2019

-Token Swap son tarihi yayınlandı.

Tarih:Şubat 2020

-Mainnet üzerinde stake sözleşmesi yayınlandı.

Tarih: Temmuz 2020

Tokenomics ve Piyasa Verileri

Details on Zilliqa's Token Generation Event

 

-%30 erken ve topluluk katkılarına tahsis edildi.
-%30 ekip, şirket ve ajanslara tahsis edildi.
-%40 madencilik  ödüllerine tahsis edildi.

-Piyasa değeri 417,784,618 dolardır.

-dolaşımda 13,48 milyar ZIL bulunur.

-Maksimum arzı 21 milyar adet ZIL’dir.

ZIL’i Nasıl alabilirim

ZIL’i , dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya Tıklayabilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir