Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.819
% 0.23
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.819
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Y ve Z Kuşakları Maaşlarının Bir Kısmını Bitcoin İle Almayı Tercih Ediyor

1980 ve 2012 yılları arasında doğan insanların önemli bir kısmı maaşlarının %50’sini kripto para olarak almak istiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Uluslararası finansal danışmanlık firması deVere Group tarafından yürütülen küresel bir anketin sonuçları, Y kuşağının %36’sının ve Z kuşağının %51’inin maaşlarının yarısını fiat para yerine dijital varlıklardan almaktan mutlu olacağını ortaya koydu.

Kripto Paranın Geleceği

Birçok kişi tarafından finansal bir devrim ve küresel bir teknolojik gelişme olarak görülen kripto para birimi endüstrisi, 40 yaşından küçük insanlar arasında oldukça yaygın. Bununla birlikte, deVere Group araştırması, 1980 ile 1996 arasında doğanların üçte birinden fazlasının ve 1997-2012 arasında doğanların %51’inin maaşlarının yarısını Bitcoin ve/veya diğer kripto paralarla almak istediğini ortaya koydu.

Şirketin CEO’su ve Kurucusu Nigel Green, gençlerin teknolojik gelişmeler nedeniyle varlık sınıfını çekici bulduklarını açıklayarak şu ifadelere yer verdi;

“Hayatları boyunca yeniliklerde yaşanan muazzam dalgalanmadan etkilenenler, dijital para birimlerinin muazzam potansiyelini anlayanlardır.”

Green, Z kuşağının, parasal kurumların ve hükümetlerin kontrol altında olduğu geleneksel bir sistemden ziyade özerk, merkezi olmayan dijital para birimini ve ödeme ağını desteklemeyi tercih edeceğini de sözlerine ekleyerek şunu söyledi;

“Gençler açıkça kripto paraların, paranın kaçınılmaz geleceği olduğuna inanıyorlar.”

Y kuşağıyla ilgili başka bir araştırmaya göre, milyonerlerin %47’si servetlerinin en az 1/4’ünü dijital para birimlerine yatırdı. %30’u varlıklarının yarısını piyasaya tahsis etmiş.

En Çok Hangi Yaş Grubu Kripto Para Sektörüne Giriyor?

Eylül ayının sonundan ayrı bir anket, hangi neslin Bitcoin ve diğer kripto paralarla uğraşmaya meyilli olduğunu ortaya çıkardı. Sonuçlara göre, Y kuşağı yatırımcılarının %12’si varlıklarının bir kısmını dijital varlık sınıfına dağıttıklarını ortaya çıkardı. Xennials (40 yaş civarında olanlar) %9,2 ile ikinci olurken, X kuşağı %6,3 ile üçüncü sırada yer aldı.

Ankette, kar edip etmedikleri soruldu, xennials bu istatistikte %80,5 ile ilk sırada yer aldı. Y kuşağının %76’sı kâr ettiklerini söyledi. Bu üç kuşağın en yaşlısı olan X kuşağı, %71.5 ile sıralamanın en altında yer aldı.

Tüm yaş gruplarının yaklaşık %60’ı, Bitcoin’i en çok tercih edilen kripto para birimi yatırım varlığı olarak görmektedir. Ethereum, Y kuşağı ve X kuşağı için ikinci sırada. Bununla birlikte, Bitcoin Cash ve Dogecoin’e gitme eğiliminde olan Xennials için dördüncü seçenek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version