Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.269
% 3.03
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.269
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Solana Tabanlı NFT Pazarı Kapandı

Solana NFT

Solana tabanlı NFT pazarı olan Formfunction, Solana NFT fiyatları ve işlem hacimlerindeki düşüş nedeniyle faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

Platformun kapanış nedeni hakkında net bir açıklama yapılmamıştır. Formfunction’un Magellan takma adıyla bilinen topluluk ve pazarlama başkanı, kurucu ortakların ve ekibin “muhtemelen kripto ve SOL alanı dışında yeni bir yöne döneceğini” söyledi.

Formfunction, piyasaya sürülmesinden yaklaşık bir yıl sonra kapanmıştır. Magellan’a göre, bu süre zarfında “acımasız bir ayı piyasasına” rağmen 5 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Lansmanından kısa bir süre sonra, Mart 2022’de, Variant Fund liderliğinde Solana Ventures, Canonical Crypto, Pear VC, Palm Tree Crew Crypto ve OpenSea Ventures gibi risk sermayesi (VC) firmalarının katkılarıyla 4,7 milyon dolarlık bir tohum turu da toplamıştır.

Ancak Formfunction’un kapanışı, daha geniş Solana NFT alanındaki düşüş trendine paralel olarak gelmiştir. Solana NFT’lerinin günlük alıcı sayısında son 12 ayda bir yavaşlama görülmüştür ve SolanaFloor’un rakamları, blok zincirindeki “mavi çip” NFT endeksinin Şubat 2022’nin başından bu yana dolar bazında %75’lik bir fiyat düşüşü gördüğünü göstermektedir. SOL fiyatı da Formfunction’un piyasaya sürülmesinden bu yana %80’in üzerinde düşerek 19$ civarında işlem görmektedir.

Ayrıca, Solana’ya özgü olan önemli NFT koleksiyonları da görünüşe göre platformu terk etmektedir. En iyi performans gösteren iki Solana NFT projesi olan DeGods ve y00ts, geçen yıl Aralık ayında Ethereum ve Polygon’a köprü kurarak “yeni fırsatları keşfetmek” ve koleksiyonların büyümeye devam etmesini sağlamak amacıyla Solana’dan ayrılmışlardır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version