Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.668
% 4.04
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.668
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

SingularityNet (AGIX) nedir?

SingularityNET

Yapay Zekanın trend hale gelmesi ve Blockchaine entegre olması yeni projelerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu gün bir yapay zeka projesi olan SingularityNet konusunu ele alacağız.

SingularityNet (AGIX) nedir?

SingularityNet (AGIX) merkezi olmayan, demokratik ve kapsayıcı bir Genel Yapay Zeka (AGI) ağıdır. Blockchain tarafından güçlendirilen bu ağ bir küresel erişime sahip AI pazarıdır. Burada insanlar kendi AI hizmetlerini oluşturabilir, paylaşabilir, onları test edebilir ve kazanç elde edebilir. SingularityNet’in asıl başarısı tüm bunları herkesin kolayca yapabilmesidir.

SingularityNet (AGIX) nasıl çalışır?

Pazarın iki ana temelleri var: Geliştirici ve Kullanıcı. Geliştiriciler AI araçlarını pazara sürerek onları sata, performansını izleye bilirler. Kullanıcılar ise bu yayınlanmış araçları test ederek bundan kazanç elde ede bilir. Bu kişiler sonrasında araçları satın ala bilirler.

Artık yapay zeka hayatımıza entegre olmaya başladı. Her bir alanda onun dokunuşlarını hiss etmeye başlıyoruz. Fakat yapay zeka araçlarını oluşturmak ve de bunu herkesin yapa bilmesi hayal gibi gele biliyor. SingularityNET ise bunu başarmış durumda. Sadece bununla da yetinmiyor. SingularityNET geliştiricilere kendi araçlarını kolayca satma fırsatı sunuyor.

Ayrıca kullanıcılar satın almadan önce bunu test ede biliyor. Dahası kullanıcılar belirli bir AI aracına ihtiyaç duyduğunda Request for AI portalını kullana biliyor. Bu portal sayesinde istenilen araca sahip olmak mümkün.

SingularityNet (AGIX) kullanım alanları

AGIX hizmetlerin ağ üzerinde alınıp satılması için kullanılmaktadır. AGIX tokeni olmadan diğer AI aracılarının hizmetleriyle etkileşim kurmak mümkün değil. Bu, birden çok mal, hizmet ve temsilci entegre edildiğinde karmaşık bir hale gelir. AGIX platform üzerindeki tüm kullanıcıların ortak tokeni olarak bu karmaşıklığa son veriyor.

Ayrıca kullanıcılar herhangi bir yapay zeka aracı sipariş etmek istediğinde bu tokenlara ihtiyaç duyacaktır. AGIX kullanıcıları ellerinde tutdukları tokenları stake edebilir. Ethereum ağı üzerinde olan staking portalında kullanıcılar tokenlarını 30 gün kilitli tutabilir.

Kurucular ve Takım

Ben Goertzhel and David Hanson

SingularityNET kurucusu ve CEO’su Dr. Ben Goertzhel yapay zeka alanında 8 yıllık bir deneyime sahiptir. Bu deneyimine ilk 2015 yılında Hanson Roboticsde başlamıştır. Hanson Robotics dünyaca ünlü ilk sosyal insansı robot olan Sophia’nın yaratıcısıdır.

Projenin bir diğer kurucu ortağı ise Dr. David Hansondur. David Hanson robotik ve yapay zeka alanında 10 yılı aşkın bir deneyime sahip. Ayrıca kendisi Hanson Robotics’in kurucusu ve şuan CEOluğunu da yapmaktadır.

David Hanson and Sophia
David Hanson ve ilk sosyal robot Sophia

SingularityNET ve Sophia

Ben Goertzhel’e göre her şey kurucu ortak Simone Giacomelli’nin Hanson Robotics’i ziyareti ile başladı. Bundan sonra bu 3 kurucunun “robotik zihin bulutu” ile ilgili umutları yeşermeye başladı. Bu teknoloji dünyanın her yerinde insansı robotlara dağıtık, merkezi olmayan ve güvenli bir zeka sağlayacaktı. Bu gün Sophia the Robot SingularityNET ekibinin kilit üyelerinden biri haline gelmiş durumda. Hatta konfrens devrelerinde Ben Goertzhel ve David Hanson ile birlikte çalışıyor.

Şuanda küresel Hanson/Singularity ekibi Sophianın kız kardeşi olan Grace’i geliştirme aşamasında. İleride Grace’in zekası SingularityNET ağında tamamen dağıtık bir hale getirilerek kullanıma sunulacaktır. Bunun için Dr. Goretzhel’in kurduğu OpenCog şirketinin proto-AGI mimarisi kullanılacaktır. Grace’in zihni yapay sinir ağları dizisi kullanılarak SingularityNET ağında dağıtılacaktır. Bu etken SingularityNET projesinin bir gelecek vadettiğini de gösterir.

Yol haritası

Q4 2022 

  • Google Play ve App Store’da uygulamanın beta sürümünün yayınlanması
  • Jam Galaxy Band’in piyasaya sürülmesi
  • AGIX-ADA dönüştürücü köprüsü
  • Airdrop Portalının duyurulması
  • AI araçları için eğitim modelleri desteği
  • Sophiaverse diyalog sistemine merak ve çelişki tespiti özelliği eklenmesi
  • Sophia kişiliği için DNN modellerinin (SNET diyalog sistemi) ayarlanması

Q1 2023

  • HyperCycle yan zincirinin alfa sürümünün duyurulması
  • Jam Galaxy – İlk AI hizmetinin duyurulması
  • İlk AI hizmet dağıtımı
  • Mobil uygulamanın Google Play ve App Store’da lansmanı
  • Ürün demosu oluşturulması
  • Sanatçı ve hayran portalı duyurulması
  • Cardano Web Cüzdanının duyurulması
  • Cardano ağında staking

SingularityNET(AGIX) Tokenomiksi

Singularity(AGIX) Tokenomics
2045 yılına kadar AGIX’lerin piyasaya sürülmesi

Şuanda dolaşımda sadece 1,205,321,857 AGIX mevcuttur. Bu ise toplam arzın sadece 60% kadarıdır. Maksimum arz 2,000,000,000 AGIX’tir. Tüm AGIX tokenları kademeli şekilde 2045 yılına kadar piyasaya sürülecektir.

SingularityNET(AGIX) nereden alınabilir?

AGIX tokeni, Binance , KuCoin, Huobi ve Gate.io gibi borsalarda işlem görmektedir . Aynı zamanda en popüler DEX’lerden Uniswap’ta mevcuttur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz bizleri TelegramYoutube ve Twitter  kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

SingularityNet (AGIX) nedir?” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version