Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.353
% 2.35
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.353
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Sei Network Nedir?

Sei Nedir

Sei Network nedir? Sei Network, trade işlemleri için özelleştirilmiş, açık kaynak kodlu katman-1 blok zinciri olarak karşımıza çıkıyor. Diğer ağlara nazaran daha hızlı işlemler vadeden Sei Network, kripto camiasının radarına girmiş bulunuyor. Ayrıca, Sei Network testnet açısından zengin bir proje olarak konumlanıyor. Bunun yanı sıra, Sei Network airdrop konusunda da oldukça bonkör olacak gibi görünüyor.

Sei Network Hangi Problemleri Çözüyor

Bildiğiniz üzere her blok zincir ağının kendine has problemleri oluyor. Ağlar bu problemlerin hepsini birden çözemiyor. Sei Network bu sorunları gidereceğini iddia ediyor. Özellikle DEX ölçeklenebilirlik sorununu, trade işlemleri için özelleştirilmiş Katman-1 ile çözmeyi planlıyor.

Sei Altyapısının Temelleri

Benzersiz Bir Şekilde Hızlı

Twin-Turbo Consensus tarafından açılmış olan bu ağ, piyasadaki en hızlı blok zinciri olduğunu iddia ediyor. Ayrıca Sei, hızın yanı sıra düşük ağ ücretleri ve verimlilik vadediyor. Sei Network’ün bu konudaki sloganı ise şu: Modern uygulamalar, modern performans ve ölçeklenebilirlik gerektiriyor.

Kullanıcıya Odaklı Merkez

Açık kaynak kodlu bir proje olan Sei, kullanıcıyı merkeze aldığını (önem verdiğini) belirtiyor. Bu yüzden Sei ağı sorunsuz birlikte çalışabilirlik, yerel ön koruma ve çoklu işlem paketleme seviyeleri sunuyor.

Önce Güvenlik

Sei Network güvenliğe oldukça önem veriyor. Öyle ki, bir çok büyük kurum tarafından güvenliği sağlanıyor. Ek olarak, ağın güvenli olması için her şeyin sıfırdan inşa edildiği söyleniyor.

Yeni Bir Blockchain Tasarım Alanı: Sei

Sei altyapısının temellerini öğrendiğimize göre, şimdi de onun sektöre kattığı yeniliklerden bahsedelim. Bu ağın bazı özellikleri sektöre canlılık katıyor.

Zaman İçinde Değişebilirlik

Sei ağı inşa edilirken birlikte çalışabilirlik ve dil uyumluluğu göz önüne alınmış. Bu yüzden sektör ve geliştiriciler geliştikçe, Sei de buna uyumluluk sağlıyor. Sei, topluluk tarafından yönetildiği şekilde değişiyor ve gelişiyor. Teknoloji yığını da kullanıcıların istediği doğrultuda ilerliyor. Bundan dolayı, Sei teknolojisi her zaman güncel kalıyor.

Güvenlik

Büyük ve prestijli kurumlar tarafından güvenliği denetlenen Sei, bu konuya oldukça önem veriyor. Ayrıca yine üstte de bahsettiğimiz üzere, sıfırdan inşa edilişini güvenlik kısmına verdiği önemden dolayı olduğunu vurguluyor.

Ölçeklenebilirlik

Sei, dünyanın en büyük uygulamalarını bile ölçeklenebilirlikte destekleyebilecek şekilde inşa ediliyor.

Sıfır Karbon

Son zamanlarda kripto projelerini oldukça ilgilendiren bir konu da çevreye verilen zararlar oluyor. Sei Network çevreye karşı duyarlı olmak için çabalıyor ve minimum zarar payını koruyor. Bu yönde çeşitli yöntemler geliştiren Sei Vakfı, daha verimli ve zararsız dijital varlık endüstrisi için uğraşıyor.

Hız

Sei Network, eşi benzeri olmayan bir blockchain hızı vadediyor. Ayrıca Sei Network, yüksek ağ hızlarına çıkarken güvenlik ve istikrarın düşmediğini iddia ediyor.

Yeni Uygulamalar

Sei Network’ün optimizasyon kombinasyonları sayesinde benzersiz uygulamalar çıkarılabiliyor. Bunun nedeni, Web3 ve dijital mülkiyetin avantajlarının fazla olması oluyor. Ek olarak Sei, Web3’te açtığı yeni tasarım alanıyla yeni nesil geliştiricileri ve creator’ları güçlendiriyor.

Sei Nedir

Sei Üzerinde İnşa Yapan Bazı Projeler

Birçok proje şimdiden Sei altyapısını kullanmaya başlamış bulunuyor. Bu projelerin bazıları oldukça kaliteli olarak karşımıza çıkıyor. Sıralama yapacak olursak bu projeler; Axelar, Pyth, Sushi, Kargo ve Nitro oluyor.

Diğer Ağlarla Karşılaştırma

Sei sadece hızlı ağ işlemleri ile değil diğer özellikleriyle de öne çıkmak istiyor. O zaman şimdi, sitesinde de bulunan bilgilerle Sei ağını diğer ağlarla karşılaştıralım.

Bitcoin: İşlem hızı = 10 tps, işlemsel kesinlik = 60 dakika, frontrunning önleme = yok, işleme stili = sıralı, sybil koruması = PoW
Ethereum: İşlem hızı = 20 tps, işlemsel kesinlik = 6 dakika, frontrunning önleme = yok, işleme stili = sıralı, sybil koruması = PoS
Solana: İşlem hızı = 10.000 tps, işlemsel kesinlik = ~2.5 saniye, frontrunning önleme = yok, işleme stili = paralelize, sybil koruması = PoS
Sei: İşlem hızı = 20.000 ops, işlemsel kesinlik = 500 ms, frontrunning önleme = FBA, işleme stili = paralelize, sybil koruması = PoS

Sei Nedir

Destekleyiciler ve Yatırımcılar

Sei, oldukça hype alabilecek bir proje ve bunu bilen yatırımcılar ile kurumlar ilgili duruyor. Bu projeyi destekleyen ve yatırım yapan kurumları şöyle sıralayabiliriz: Multicoin Capital, GSR, Flow Traders, HRT, Coinbase, Jump, Delphi Digital, Distributed Global, Stepn (Mable Jiang), Layer Zero (0xMaki), Yield Guild (Gabby Dizon), Frax (Sam Kazemian) ve Sudo Swap (State).

SEI Token Nedir?

SEI Coin (SEI), ağın kendine özel belirtecidir ve yönetim ile yardım alanında kullanılır. Ancak SEI coin yorum kısmına değinemiyoruz çünkü coin bilgileri ve dağılım bilgileri henüz bulunmuyor. Bunun yanı sıra, Sei Network CoinMarketCap üzerinde de pek bir bilgiye sahip değil. Ek olarak, SEI Coin geleceği oldukça parlak bir proje olarak duruyor.

Sei Airdrop Yapacak mı?

Sei blockchain, testnet’ine katılanlara özel airdrop’lar vereceğini söyledi. Bu airdrop’lar ile SEI Network Coin sizlere verilecek. Tesnet’lerde Sei Network wallet ile bazı işlemler yapmanız gerekiyor. Ayrıca Sei Network bridge işlemini de unutmayın. Konuyla alakalı flood’umuzu buradan bulabilirsiniz: (eklenecek)

Ekip

Sei Network’ün takım bilgisi sitesinde bulunmuyor. Bunun yanı sıra biz sizler için LinkedIn sayfalarının link’ini buraya koyuyoruz. Bazı takım üyelerini de buraya eklemiş olalım:

Ortak kurucu: Jayendra Jog
Ortak kurucu: Jeff F.
Ekosistem başkanı: Dan Edlebeck

Yol Haritası

Sei Network’ün aktif bir yol haritası bilgisi bulunmuyor. Ancak proje hakkında bilgi sahibi olmak için sitelerine ve whitepaper’larına göz atabilirsiniz.

Airdropmuhendisi Youtube kanalında sizler için Sei Network airdrop ihtimalini değerlendirmiştik. Sizler ayrıntılara kanalımız aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Bununla beraber değerlendirebileceğiniz bütün kazanç fırsatları kanalımızda mevcuttur.

Dikkatinizi Çekebilir: zkSync Coin Çıkaracak Mı? zkSync Coin Nedir?

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir