Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.251
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.251
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Rusya, Kazakistan’ın Kripto Madenciliği Faaliyetlerinin Artmasını Sağlayabilir

Rusya’nın Inter RAO’su, yerel haberlere göre önümüzdeki ay Kazakistan’a elektrik ihracatına başlayabilir. Gelişme, Kazakistan’ın kripto madenciliği ile birlikte enerji sıkıntısı yaşamasının ardından geldi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Inter RAO ticaret birimi başkan vekili Alexandra Panina, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Inter RAO, Kasım ayında Kazakistan’a Rus elektriğini tedarik üzerine tartışıyor. Kasım-Aralık aylarında elektriği Kazakistan’a sunmaya başlayacağız”

Habere göre istenen elektrik hacminin günde 400MW’a kadar çıktığını gösteriyor. Panina, Inter RAO’nun ideal bir senaryoda yaklaşık 600 MW tedarik edebileceğini belirtti.

Dünyanın en büyük ikinci Bitcoin madenciliği bölgesi olmaya yaklaşan Kazakistan’da elektrik kesintileri sıkıntılara sebep oldu. Kazakistan’ın elektrik gücü, Bitcoin madenciliğine hazır değildi.

Ülkenin enerji bakanlığı, veri merkezlerinin bir ayda yaklaşık 24 bin büyüklükteki daireye eşdeğer enerji tükettiğini belirtmişti. Bununla beraber ülkede kripto madenciliğinin karlı olduğu da kanıtlandı. Sektörün Kazakistan’a yıllık yaklaşık 98 milyar tenge getirdiği düşünülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version