Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.906
% 1.25
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.906
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ripple (XRP) Coin Nedir?

Ripple (XRP) Coin Nedir?

Ripple Coin (XRP) Nedir? Öncelikle Ripple’ın bir ekosistem XRP’nin ise bu ekosistemin yerel coini olduğunu belirtelim.

Ripple, blok zinciri tabanlı bir dijital ödeme platformu ve protokolü ve aynı zamanda kendi kripto para birimi XRP’nin yaratıcısıdır. Ripple’ın temel süreci, bankalar ve para birimleri arasında ticaret yapan finansal aracılar tarafından kullanılan uluslararası para ve güvenlik transferleri için SWIFT sistemiyle karşılaştırılabilir bir ödeme anlaşması varlık değişimi ve havale sistemidir.

Ripple (XRP) Coin Nedir?

Ripple (XRP) Nasıl Çalışır?

Ripple ağı, bitcoin veya Nxt gibi bir iş kanıtı (PoW) veya hisse kanıtı (PoS) şeması kullanmaz. Bunun yerine, sistemdeki işlemler, hesap bakiyelerini ve işlemleri onaylamak için bir mutabakat sürecine dayanır. Anlaşma, mükerrer harcamaları ortadan kaldırarak sistemin bütünlüğünü güçlendirmeyi amaçlar.

Ripple (XRP)’nin Kurucuları Kimlerdir?

Ripple ödeme platformu ilk kez Ryan Fugger tarafından projesi hazırlanmış ve sonrasında David Schwartz, Jed McCaleb, Arthur Britto tarafından geliştirilmiştir.

Ripple (XRP) Coin Nedir?

Ripple Avantajları

İşlem onayları oldukça hızlıdır. Bankaların bir banka havalesini tamamlaması için geçen günlerin veya Bitcoin işlemlerinin doğrulanması için gereken dakikalar veya saatlerin aksine, genellikle dört ila beş saniye sürer.

Ripple ağındaki bir işlemin maliyeti sadece 0,00001 XRP.

Çok yönlü değişim ağı. Ripple ağı, XRP’deki işlemleri yürütmekten daha fazlasını yapar. Bununla birlikte, diğer fiat para birimleri ve kripto para birimleri için kullanılabilir.

Ripple, potansiyel olarak büyük şirketler tarafından bir işlem platformu olarak kullanılabilir bir ekosistem. Bu ağ halihazırda Santander ve Bank of America tarafından kullanılıyor ve diğer kripto para birimlerinden daha yüksek kurumsal pazar penetrasyonuna sahip olduğunu kanıtlıyor.

Ripple Dezavantajları

Kripto para birimlerinin popüler hale gelmesinin nedenlerinden biri, merkeziyetsiz olmaları ve büyük bankaların ve hükümetlerin etkisini ortadan kaldırmalarıydı. Varsayılan doğrulayıcı listesi nedeniyle, Ripple sistemi bu fikirle çelişen nispeten merkezi olabilir.

Dolaşımda olmayan Ripple arzının çoğunluğu emanette tutulsa da, uygun olmayan dönemlerde XRP’nin değerini etkileyecek büyük miktarlar piyasaya sürülebilir.

SEC’in XRP’ye karşı aldığı dava SEC, XRP’yi ne zaman ihraç edeceğini seçebildiği için işletmenin onu menkul kıymet olarak kaydetmesi gerektiğini iddia ederek Aralık 2020’de Ripple’a dava açtı. Şirket suçlamayı reddetti.

Ripple (XRP) Coin Nedir?

XRP Tokenomiki Nasıldır?

  • Maximum arz: 100,000,000,000
  • Toplam arz: 99,989,240,406
  • Bugünkü piyasa değeri: $23,856,353,266
  • Güncel fiyatı: $0.476
  • Tüm zamanların en düşük seviyesi: $0.0028
  • Tüm zamanların en yüksek seviyesi: $3.84
  • ROI (yatırım getirisi): + %8006.15

Ripple (XRP) Coini Nereden Alabilirim?

XRP dünyanın en büyük borsalarından biri olan Binance üzerinde listeli durumda olup, ömür boyu %20 komisyon indirimli linkimizden kayıt olarak alabilirsiniz.

XRP ve daha bir sürü kripto paralar ile ilgili detaylı bilgi edinmek için YouTube kanallarımıza abone olmayı unutmayın.

Binance kullanım rehberi

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir