Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.606
% 1.93
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.606
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

OCC, Bankaların Kripto Hizmeti Sunmadan Önce İzin Almasını İstiyor

ABD Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC), bankaların müşterilerine kripto hizmeti sunmadan önce oldukça emin olmalarını istiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Federal banka düzenleyicisi yayınladığı notta, bankalara saklama veya node doğrulama hizmetleri başlamak istiyorlarsa, stablecoin ve kripto düzenlemelerine uyabilmek için net olmalarını istedi.

“Bu not, bin bankanın düzenleyici makamı tatmin edecek şekilde ve faaliyetleri güvenli bir şekilde yürütmek için yeterli olduğunu kanıtlayabilmesi koşuluyla, ele alınan faaliyetlere izin verileceğini açıklığa kavuşturmaktadır”

OCC geçtiğimiz yıl stablecoin bulunduran ihraççılara hizmet sağlamak isteyen bankalar için de bir kılavuz yayınlamıştı.

Düzenleyici ek olarak, bankaların kripto hizmeti sunmaya başlamadan önce izin almaları gerektiğini ifade etti:

“Bankalar, denetim makamının itiraz etmediğine ilişkin yazılı bir belgeye sahip olmadan kripto faaliyetinde bulunmamalıdır. Denetim ofisi, bankanın önerilen faaliyetlere güvenilir ve sağlam bir şekilde giriş yapabilmesi için risk yönetim sistemleri ve kontrolleri ile risk ölçüm sistemlerinin yeterliliğini değerlendirecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir