Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.910
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.910
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Kava.io Nedir? Kava Protocol nedir?

Kava, birçok blok zinciri ağında kripto kullanıcılarına sabit paralar, tahviller ve borç verme gibi DeFi hizmetleri sağlayan bir Katman 1 blok zinciridir. Kava, Bizans Hata Toleransı, anında kesinlik ve güvenlik sunan Tendermint tabanlı bir Hisse Kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasıyla çalışır. Uygulanan birkaç Cosmos SDK modülü ve 100’den fazla profesyonel doğrulayıcının güvence altına alınmasıyla Kava blok zinciri, kullanıcıların dijital varlıklarıyla güvenli bir şekilde daha fazla kazanmalarını sağlar.

Kava, geliştiricilerin hızlı bir şekilde yeni zincirler arası DeFi uygulamaları oluşturmasına ve bunları Kava’nın küresel kullanıcı tabanına dağıtmasına olanak tanımak için Kava’nın güvenliği, zincirler arası köprüler ve uyarlanmış Chainlink Oracles dahil olmak üzere çeşitli açık finansal hizmetler için bir temel sunmayı amaçlıyor. Kava borç verme platformu ve Kava blok zinciri üzerine kurulu yerel zincirler arası para piyasası uygulaması HARD Protokolü, dijital varlıklar için merkezi olmayan bir banka oluşturmak üzere bir araya gelerek, kullanıcıları sabit paralar, krediler ve faiz getiren hesaplar gibi ürünlerle bir araya getirerek daha fazlasını yapabilir ve kazanabilirler. onların dijital varlıkları. Kava ekosisteminde üç tür token vardır: KAVA tokeni, USDX sabit madeni parası ve KAVA tokeni, platformun güvenlik, yönetişim ve mekanik işlevlerinde ayrılmaz olan Kava blok zincirinin yerel tokeni olduğu HARD tokeni. Kullanıcılar, Kava’nın stablecoin’i USDX karşılığında kripto varlıklarını teminat altına alabilirler. HARD tokeni, HARD Protokolünün yönetişim idir ve erken katılımcıları teşvik etmek için kullanılır ve onlara uygulamanın devam eden evriminde ve yönetiminde söz hakkı verir.

Kava.io’yu Özel Kılan Özellikleri;

Kullanıcılar dijital varlıklarını yatırabilir ve Kava’nın kripto destekli sabit parası USDX’i ödünç almak için teminat olarak kullanabilirler. Kullanıcılar çeşitli şekillerde bu yoldan kar eder:

  • Sentetik Kaldıraç: Borçlular USDX’i daha fazla teminat karşılığında takas edebilir ve başka bir kredi almak için kullanabilir. Kullanıcılar, bu işlemi tekrarlayarak, etkin bir şekilde kaldıraçlı bir uzun pozisyon oluşturarak, desteklenen herhangi bir kripto varlığı sentetik kaldıraç oluşturabilir.
  • Faiz İle Riskten korunma: Tüccarlar, uçucu kripto varlıklarına maruz kalmayı sınırlamaya çalışırken USDX’i istikrarlı bir varlık olarak tutabilirler. USDX sahipleri, borç alanlar tarafından yapılan faiz ödemelerinden elde edilen geliri alarak %4,5 APY elde eder, yani tüccarlar riskten korunma sırasında otomatik olarak kazanırlar.
  • Teşvik ödülleri: Erken benimseyenler, Kava’nın likidite önyükleme Teşvik Programı tarafından USDX ödünç almaya teşvik edilir ve 4 yıl boyunca ödül olarak 90 milyon $’lık KAVA* sağlanır.
  • Stabilcoin ödemeleri: Kava blok zincirinin hızlı kesinliği, USDX’in birçok blok zinciri ağında genel ödeme amaçları için kullanılmasını sağlar.

Kava.io’nun Mekaniği ve Çalışma Prensibi

Kava.io kullanıcıları kilitli bakiyelerinin değerinin %67’sine kadar USDX olarak ödünç alabilirler. Borçlular, protokole geri ödenen Borç APY’leri biçimindeki kredilerine faiz borçludur. Geri ödenen faiz, USDX sahiplerine %4,5 APY netleştiren istikrar ücretleri şeklinde dağıtılır. Borçlular ayrıca, erken USDX borçlularını KAVA ile ödüllendirerek USDX likiditesini destekleyen Kava Teşvik Programı aracılığıyla ödünç aldıkları USDX üzerinden %60’a varan zengin ödüller kazanırlar . Bir kullanıcının kilitli bakiyesinin değeri düşer ve minimum borçlanma oranının altına düşerse, kilitli bakiyesine el konulur ve %7,5 likidasyon ücreti alınır. Tasfiye yoluyla toplanan kilitli bakiyeler, kalan bakiye orijinal borçluya iade edilerek açık piyasada açık artırmaya çıkarılır.

KAVA sahipleri, sistemi protokol risk parametrelerine oy vererek yönetir ve son kredi mercii olarak hizmet eder. Platformdaki kilitli bakiyelerin toplam değeri çok hızlı düşerse, para toplamak ve sistem genelinde kilitli bakiyeyi artırmak için KAVA basılır ve açık artırmada satılır.

Tamamı Açık Artırma modülü tarafından yönetilen üç tür açık artırma vardır. Birlikte, kapalı bir ekonomik sistem oluştururlar.

Teminat ihalesi: Tasfiye edilen borç bakiyeleri, kazanan teklif sahibinin USDX’inin tasfiye edilen krediden kalan borcunu kapatmak için kullanıldığı teminat açık artırmalarında açık artırmaya çıkarılır.

Artı açık artırma: Borç üzerindeki tüm faiz ödemeleri USDX sahiplerine gitmez – %5 faiz oranının %0,5’i protokole iade edilir ve saklanır. Net borç fazlası belirli bir sınıra ulaştığında, KAVA için bir fazlalık müzayedesinde ihale edilir ve ardından KAVA karı yakılır. Bu, KAVA’nın toplam arzını azaltarak değerlemesini artırır.

Borç ihalesi: Sistem genelinde teminat fiyatları aniden düşerse ve kimse teminat ihalelerinde satın almak istemezse, mevcut borç fazlası farkı kapatmak için kullanılır. Kalan borç fazlası yoksa protokol, teklif sahibinin ödenmemiş borcu kapatmak için USDX ödediği ve protokolden yeni basılmış KAVA’yı aldığı bir borç açık artırması başlatır. Bu, KAVA’nın toplam arzını artırarak değerlemesini azaltır.

Kava.io’nun geçmişte yaptıkları ve geleceğe yönelik yapacakları Yol haritası;

  • Kasım 2019: Kava blok zincirinin lansmanı.
  • Haziran 2020: Kava Borç Verme Platformu, BNB, BTC, BUSD ve XRP teminat türlerini destekleyen Kava 3’ün piyasaya sürülmesi.
  • Ekim 2020: HARD Protokolünü destekleyen Kava 4 “Gateway” lansmanı.
  • Mart 2021: HARD Protokolü Sürüm 2’yi destekleyen Kava 5’in lansmanı.
  • Haziran 2021: AMM hizmeti ve uygulaması, Kava SAFU fonu ve KAVA stake türevini yayınlayan Kava 6’nın lansmanı.

İleriye dönük;

  • Ekim 2021: Kava’ya doğrudan bir Ethereum köprüsü olan Robo Advisor hizmetini ve uygulamasını yayınlayan Kava 7’nin lansmanı.
  • Şubat 2022: Kava 8’in lansmanı, Kava’ya doğrudan bir Bitcoin köprüsü bırakıyor.

Biliyor muydunuz?

Kava.io’yu destekleyen yatırımcılar arasında en büyük paya sahip 2 yatırımcıdan biri; Binance Labs, bir diğeri ise Framework Ventures‘tir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version