Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.691
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.691
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Güney Kore’den Bithumb Kurucusuna Tutuklama

Bithumb RAD ve MAGIC'i Listeledi: Güney Kore'de Yeni Dönem!

Güney Kore savcıları Bithumb kurucusu Kang Jong-Hyun’na zimmete para geçirme iddiası ile tutuklama emri çıkardı.

Kripto şirketlerine olan yasal incelemeler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kripto borsası Bithumb, 2017’deki bitcoin rallisi sırasında bir borsa kesintisi nedeniyle yüzden fazla yatırımcıya 200.000 $ tazminat ödemeyi kabul etmişti.

Güney Koreli savcılar Bithumb kurucusu Kang Jong-Hyun için tutuklama emri talep etti.

Bithumb Kurucusuna Tutuklama Emri Çıkarıldı

Yerel haber kaynağı Infomax’a göre, Güney Kore savcıları Bithumb kurucusu Kang Jong-Hyun’na zimmete para geçirme iddiası ile tutuklama emri çıkardı.

Seul Güney Bölgesi Savcılığı Mali Soruşturma 2. Bölümü aynı gün iki borsa yöneticisi hakkında da karar verdi.

Kang ve borsa iki yöneticisi,  Kanun kapsamında zimmete para geçirme ve güven ihlali suçlarından mahkum edilmekte. Yöneticiler ayrıca Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında hileli yasadışı işlemler yapmakla da suçlandılar.

Daha önce borsa ülkenin Ulusal Vergi Servisi tarafından “özel bir vergi soruşturması” altına alındı. Kang, Bithumb iştirakleri ile hisse senedi fiyatlarını manipüle ettiği iddiası ile şoruşturma altında.

Bithumb’ın en büyük hissedarı Park Mo, borsa ile ilgili soruşturmaların ardından evinin önünde ölü bulundu. Mo’nun kendisine yöneltilen suç iddialarının niteliği nedeniyle kendi canına kıymış olabileceğinden şüpheleniliyor.

Borsanın eski başkanı Lee Jung-Hoon, 70 milyon dolarlık dolandırıcılık suçlamasından beraat etti. Borsa, 24 saatlik 467 milyon dolarlık ticaret hacmiyle Güney Kore’nin en büyük borsalarından biridir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir