Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.781
% 3.27
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.781
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller’dan Stablecoin Açıklaması

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christoper Waller, yaptığı konuşmada stablecoin düzenlemeleri için yapılan önerileri ele aldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Waller, Hazine liderliğindeki Başkanın Çalışma Grubu’nun hazırlamış olduğu rapora yanıt verdi. Waller, stablecoin’lerle ile ilgili raporun ana gayesini açıkladı.

“Başkanın Çalışma Grubu’nun raporu, maliyet-fayda denklemine bir yaklaşım tanımladı: stablecoin’lerin sigortalı mevduat kurumlarına verilmesini kısıtlamak ve cüzdan sağlayıcılarının ve diğer banka dışı aracılara katı sınırlar getirmek”

Waller, bankaların stablecoin ihraç etme fikrine itiraz etmiyor. Ona göre asıl sorun bankalara olan ihracı kısıtlamak ve nihayetinde ödeme verimliliğinin azalmasına sebep olmak.

“Stablecoin ihracının sadece bankalar tarafından yapılabileceği ve yapılması gerektiği fikrine katılmıyorum. Yeni bir ürünü eski, tanıdık bir yapıya ürettirmenin cazip gelmesini anlıyorum. Ancak bu yaklaşım bir stablecoin düzenlemesinin faydalarını ortadan kaldıracaktır. Stablecoin ihraççıları ödeme sağlayıcıları ve bankacılık kuruluşlarına uygun bir rakip olarak hizmet veriyor”

Stablecoin‘ler hakkında tartışmalar artarak devam ediyor. Toplam piyasa değeri beş kat arttı ve ABD merkezli ihraççılar önlerinde daha şeffaf bir alan görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir