Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.893
% 2.64
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.893
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ethereum fiyatındaki düşüşe rağmen büyük yatırımcılar varlıklarını tutuyor

Investing.com – Kripto para piyasalarının en büyük altcoini Ethereum, düşüş trendinde yeninden 2.500 dolar seviyelerini test ederken büyük Ethereum yatırımcılarının Blockchain aktivitelerini artırdığı gözlemleniyor. En dikkat çekici işlemlerden biri ise geçen hafta sonu öncesi bir Ethereum balina adresinin 99.999 ETH’yi bilinmeyen bir cüzdana taşımasıydı.

Büyük miktarlı Ethereum cüzdanlarındaki birikimin son fiyat düşüşüyle beraber artma eğiliminde olduğu görülüyor. Santiment verilerine göre Büyük Ethereum adreslerinde bulunan toplam varlık son 6 ayda yüzde 2’nin üzerinde arttı.

1 milyon ila 10 milyon arasındaki Ether tutan bu yatırımcıların şu anda Ethereum arzının yüzde 21,6’sını temsil ettiği biliniyor.

Ethereum’da düşüş eğilimine karşın henüz Ethereum balinaları satış tarafına geçmedi

Blockchain verileri, Ethereum fiyatı düşerken balina adreslerinde ciddi satışların gerçekleşmediğini gösteriyor. Kasım ayından bu yana Ethereum fiyatı, rekor seviyesinden neredeyse yüzde 50 oranında değer kaybetti. Düşüşe gerekçe olarak en önemli faktörün riskli piyasalardan çıkışla birlikte genel piyasa düşüşüne bağlanırken 2022 yılında DeFi ve NFT sektöründe etkinliğin azalması bu piyasalara halin olan Ethereum’un fiyatını da olumsuz etkilediği düşünülüyor. 

Ethereum işlem ücretlerinde de düşüş devam ediyor

Ethereum ağındaki gelirde de önemli bir düşüş söz konusu. En büyük NFT pazarı olan OpenSea’nin ticaret hacmindeki zayıflık ve DeFi endüstrisinde kilitlenen fonlarda yüzde 20’ye yakın bir azalma Ethereum ağ ücretlerinin de geçen senenin yaz dönemindeki seviyelere gerilemesine neden oldu.

Ethereum 2.0 ne durumda?

Serenity ismiyle yola çıkan Ethereum 2.0 sürecinin tamamlanmasıyla Ethereum ağı konsensüs değişikliğine giderek daha çevreci bir fikir birliği olan hisse ispatı (Proof of Stake – PoS) mekanizmasına geçecek. Bu değişikliğin ağı daha güvenli, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir hale getirmesi planlanıyor.

Ethereum ağı, 2.0 yolculuğuna Aralık 2020 tarihinde başladı. O zamandan bu yana güncellemeler sorunsuz devam ederken bir sonraki aşama ana ağın Beacon Chain ile birleştirilmesi olacak. 2023 yılında ise Ethereum Shard zincirlerinin piyasaya sürülmesi ve Blockchain kapasitesinin artırılması bekleniyor.

Ethereum ana ağı ile yan zincirlerinin birleşimi için ise Nisan – Haziran 2022 dönemine işaret ediliyor. Vitalik Buterin, bu yıl mevcut birleşmenin gerçekleşmesi sonrası sürecin yüzde 60’ının tamamlanabileceğini söylüyor. Shard zincirlerinin devreye alınmasıyla ise yüzde 80’lik bir tamamlama oranına ulaşılacağını belirtiyor.

Test aşamaları devam eden ETH 2.0’da şu ana kadar yaklaşık 8 milyon ETH stake edilmiş durumda. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version