Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.624
% 1.17
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.624
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Endonezya Merkezli İslami Kuruluş: “Kripto Para Kullanımı Dine Uygun Değil”

Endonezya’nın en büyük İslami kuruluşu Nahdlatul Ulama, kripto paralar ile ilgili yeni bir bildirge yayınladı. Ülkenin ana akım Müslüman topluluğu Nhadlatul Ulama, kripto paraların kullanımının dine uygun olmadığı fetvası verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Endonezya’nın ve dünyanın en büyük İslami gruplarından Nhadlatul Ulama (NU) kripto para kullanımının dinen uygun olmadığını aktardı.

Endonezya’da kripto para kullanımı son bir yılda %1772 oranında artmış durumda. Ülke bunun dini açıdan uygun olup olmadığını tartışmaya başladı. 40 milyondan 90 milyona kadar değişen üyelik sayısıyla dünyanın en büyük İslami topluluğu olan Nahdlatul Ulama’dan sözü geçen isimlerinden Kiai Azizi Chasbullah, ülkenin dijital para birimlerini resmi olarak tanımasına rağmen; İslami kurallar gereği, bu para birimlerinin yasallaştırılmaması gerektiğini savundu.

Nahdlatul Ulama’nın resmi web sitesinde de yer alan açıklamaya göre, kripto para borsasının çok fazla spekülasyon barındırdığı ve İslami yasalara uygun bir yatırım aracı olmadığı, kripto para üzerinden çok fazla dolandırıcılık vakası yaşandığı ve bu gibi birçok sebeple hükümet tarafından yasaklanması gerektiği belirtildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir