Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.207
% 2.75
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.207
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Panetta: “Dijital euro çıkarılmasına ihtiyaç var”

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, dijital para alanının tamamen özel sektörün ellerine bırakılamayacağını, stabil kripto para benzeri girişimlerin finansal istikrarı tehlikeye atabileceği ve merkez bankasının rolünü zayıflatabileceğini belirterek ECB’nin dijital bir euro çıkarması gerektiğini söyledi.

ECB, bir dijital para dizayn etmenin üzerinde çalışıyor. Ancak ECB’nin bu dijital parayı kullanıma sunmasının 5 yıl alabileceği ifade ediliyor.

“İnternet ve e-postanın çıkması ile nasıl posta pulu gereksiz hale gelmiş ise, giderek dijitalleşen bir ekonomide nakit de önemini kaybedecek.” diye konuşan Panetta, “Eğer bu senaryo gerçekleşirse bu durum merkez bankası parasının bir parasal çıpa olarak etkinliğini zayıflatır.” diye konuştu. Özel sektör stabil kripto paralarının, dijital merkez bankası parasını lüzumsuz hale getirebilecekleri argümanlarına karşı çıkan Panetta, şunu dedi:

-Foreks Haber Merkezi-

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir