Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.387
% 2.29
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.387
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Dijital para birimi geliştiren ülkeler arasına Peru da katıldı

Investing.com – Dünyada 100’ü aşkın ülkenin merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarmak üzere çalışmalar yaptığı bilinirken, son olarak Peru Merkez Bankasının da CBDC’ler üzerine ilk hamlesini yaptığı açıklandı.

Peru’nun yerel medya kuruluşlarından La República tarafından aktarılan bilgiye göre 33 milyon nüfuslu Latin Amerika ülkesi Peru, dijital para birimi çıkarma yolunda çalışmalara başladı. Merkez Bankası Başkanı Julio Velarde’nin açıkladığı planlara göre yeni para birimi ilk olarak ödemelere odaklanacak.

Bu yıl sanal ortamda gerçekleştirilen 59. Yıllık İdari Zirvede konuşan Başkan Velarde, dijitalin hüküm süreceği bir gelecekte CBDC oluşturmanın bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Başkan Velarde şöyle konuştu:

Latin Amerika bölgesinde özellikle Brezilya ve Meksika’da dijital para çalışmalarının hız kazandığı ifade ediliyor. Yeni projede sekiz yıllık bir dönüşüm süreci olacağını belirten Başkan Velarde, özellikle ödemeler alanında önemli değişikler olacağının altını çizdi. Ancak ülkede bu projenin tamamlanması adına şimdilik yeterli kaynağın bulunmadığı da aktarılan bilgiler arasında.

Daha önce bu yeni sektöre çok da dostça bakmadığı bilinen Peru’da dijital veya kripto paralar için bir yasal çerçeve henüz bulunmuyor. Bugüne dek Çin’in agresif dijital para hamlelerinin yanı sıra El Salvador’un da Bitcoin’i resmi para olarak kabul ettiği biliniyor.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version