Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.718
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.718
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Circle, Stablecoin Yaptırım Söylentilerini Yalanladı

Circle Stablecoin

USD Coin sahibi Circle, ABD dolarına sabitlenen stablecoin için bir “Wells Notice” aldığı yönündeki söylentileri yalanladı.

Stablecoin üreticilerine karşı düzenleme getirileceği yönündeki korkuları bu hafta yüksek seyrediyor. USD Coin (USDC) üreticisi Circle, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından USDC satışını durdurma emri verildiği yönündeki söylentileri yalanladı.

Fox Business muhabiri Eleanor Terrett’in 14 Şubat’ta attığı bir tweette, Circle’ın SEC’den bir Wells Bildirimi aldığı iddia edilmişti. Ancak Circle Pay’in Baş Strateji Sorumlusu ve Küresel Politika Başkanı Dante Disparte, bu iddiaları hızla reddetti ve Wells Bildirimi almadıklarını belirtti.

Wells Bildirimi, SEC tarafından gönderilen ve bir alıcıyı kendilerine karşı yaptırım uygulamayı planladığı konusunda bilgilendiren resmi bir bildirimdir.

Bu nedenle, bu söylenti ciddi endişelere neden olmuştu. Binance USD’yi ihraç eden Paxos Trust Company’nin de teklifi federal menkul kıymetler yasaları kapsamında kaydettiremediği iddiaları ortaya atılmakta.

Dante Disparte, USDC’nin ABD para iletim yasası kapsamında ihraç edilen bir dijital para birimi olduğunu savunmakta. Bu açıklamalar, USDC’nin düzenleyici eylem risklerine karşı korunduğunu gösteriyor.

Stablecoin üreticilerine yönelik düzenleyici baskılar, kripto para birimi piyasalarında büyük bir endişe kaynağı haline gelmiş durumda. Ancak Circle’ın yalanlaması, USDC’nin düzenleyici baskılardan korunduğunu gösteriyor.

Dünya genelinde dolaşımda olan kripto para birimleri, yapısal ve düzenleyici hususlar açısından farklılıklar gösteriyor. Bu nedenle, her türlü düzenleyici eylemin gerçekleri ve koşulları da birbirinden farklı olabilmekte.

Sonuç olarak, Circle tarafından yapılan USDC için Wells Bildirimi almadığı yönündeki açıklamaları, stablecoin ihraççılarına yönelik düzenleyici baskılarla ilgili endişeleri azaltmış durumda. Kripto para birimi piyasaları, düzenleyici açıklamalar ve eylemler konusunda daha fazla netlik bekliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version