Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.834
% 2.04
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.834
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Changpeng Zhao, Binance ve kripto para sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu

Investing.com – Dünyanın en büyük kripto borsaları arasında bulunan Binance, son dönemde ülkelerin düzenleyici baskılarıyla yoğun şekilde mücadele ediyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), yakın zamanda Fortune’a verdiği röportajda gündemdeki birçok konu hakkında fikirlerini paylaştı. 

Changpeng Zhao, röportajda Çin vatandaşlarına verdikleri hizmetin engellendiğine değinerek Çin’in bu yıl kripto para üzerine kurduğu baskının çok daha ciddi olduğunu ve 2017 yılındaki yasaklardan farklı olduğunu dile getirdi.

Changpeng Zhao son yayımlanan haklar bildirisinin amacını açıkladı

Çin hakkında görüşlerini dile getirmesinin yanında CZ, Binance’in global olarak ilan verdiği 10 maddeden oluşan kripto yatırımcı hakları bildirgesi hakkında da konuştu. Bu bildirgenin dünya çapında birçok düzenleyici kurum ile yaptıkları görüşmelerin bir sonucu olarak ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Bildirge, ekonomik özgürlük adına kripto paraların da dahil edildiği finansal varlıklara erişimin evrensel olmasını özetleyen bazı haklardan bahsediyor. 

Binance CEO’su bu bildirgeyi ortaya koyarak herkesin kendileri için neyin önemli olduğunu görmesini istediklerini ve bunun yanında ülkelerin düzenleyici kurumlarıyla paylaştıkları çok daha geniş kapsamlı bir çalışmaları olduğunu söyledi.

Son zamanlarda bazı ülkeler önde gelen kripto para borsasında suç unsurlarının çoğaldığı konusuna önlem olarak kendi yargı bölgelerindeki faaliyetlerini durdurduğunu belirtmişti. Kripto borsası CEO’su bu izlenimi değiştirmek için mücadele ettiklerini bir kez daha vurgulayarak KYC (müşteri tanıma) koşullarını zorunlu hale getirerek tam uyumluluk sürecine ayak uydurma konusundaki ciddiyetlerini gösterdiklerini söyledi. 

Çin bu sefer oyun oynamıyor

2017 yılında Çin’de hayata geçen geçen Binance, kısa sürede büyük bir başarı elde ederek sayılı kripto para borsaları arasında yerini aldı. Bu büyümede Çin vatandaşlarının payı büyükken ülke o tarihten beri kripto para endüstrisini baskılamaya devam ediyor. Bazı uzmanlar son yasakların olumsuz etkisinin öncekilere göre düşük olduğunu düşünürken Changpeng Zhao, bu konuda farklı düşünüyor. 

Zhao, kendi platformları açısından durumu değerlendirirken 2017 yılındaki erişimin yasağının sadece bir güvenlik duvarı engeli olduğunu söyledi. Bu yılki erişim yasağının ise Çinli kullanıcıların telefonlarına SMS şifresi gelmesi ve e-posta doğrulamalarının engellenmesini kapsadığı söyledi. Bu durumun Çinli kullanıcıların platformu kullanmasını imkânsız hale getirdiğini düşünüyor.

Verdiği son demeçte de değindiği gibi Changpeng Zhao, yasalara uyumlu olma konusundaki ciddiyetlerini her fırsatta dile getiriyor. Ayrıca düzenleyicilerle ilgili ilişkileri profesyonel şekilde kurmak adına önemli pozisyonlara yasalar konusunda tecrübeli isimleri transfer etmeye devam ediyor. CZ, röportaj esnasında Binance’in bir teknoloji şirketinden çıkıp küresel bir finans kurumu haline gelmesi için çaba gösterdiklerini de yineledi. 

Bu yolda da aksiyonlar alan Binance, ilk kurulduğu yıllarda savunduğu merkezsiz yönetim şeklini dünya üzerinde birkaç merkeze sahip olacak şekilde yeniden yapılandırma çalışmalarını sürdürüyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version