Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.335
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.335
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Blokzincir Tabanlı Çevresel Veri Takibi ve Mobil Madencilik Teknolojisiyle EnviDa Token Türkiye’de

EnviDa, DriveMining olarak bilinen yeni nesil teknolojisinin lansmanını duyuruyor. Günümüzün en büyük küresel problemlerinden biri iklim değişikliği. Bunun için birçok proje üretiliyor, birçok toplantı düzenleniyor. Dünyada hemen hemen tüm devletler ve ilgili kurumlar iklim değişikliğiyle mücadele etse de henüz yapılması gereken çok şey, alınması gereken çok yol var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Dünya Meteoroloji Örgütünün raporuna göre; küresel deniz seviyesi 2021’de devam eden okyanus ısınması ve okyanus asitlenmesiyle birlikte yeni bir seviyeye yükseldi. Hâlihazırda bilinen tüm çözümlerin yanı sıra henüz dikkate alınmayan bir çözüm daha var; çevresel verilerin tutarlı şekilde toplanması. EnviDa projesi, blokzincir tabanlı teknolojisi ile bu noktada devreye giriyor.

EnviDa Projesine Genel Bakış

EnviDa projesi, gelecekteki temel çevresel verilerin toplanması için tasarlanmış, merkezi olmayan, blok zincirle çalışan bir ekosistemdir. Kendi geliştirdiği DriveMining teknolojisi ile EnviDa, mobil çevresel verilerin izlenmesine, toplanmasına, depolanmasına ve kullanılmasına yardımcı olmak için global olarak bağımsız bir temel oluşturuyor. Bir başka deyişle EnviDa, siyasi veya endüstriyel etki olmaksızın, şehirlerin ayrıntılı çevresel verilerini manipülasyonlara karşı korumalı bir şekilde izleyecek ve toplayacak, merkezi olmayan, çevresel veri blokzinciri tabanlı bir sistemdir.

EnviDa, gelecekteki tüm çevre projeleri için güvenilir “çevresel veri bankası” sağlıyor. Bu yolla EnviDa, hem geçmiş verileri hem de gerçek verileri tutan mükemmel bir veritabanı olma yolunda. İlginç olan kısım, verilerin değişmez olacağı blokzinciri ağında depolanacak olması. Değişmez bir defterde çevresel verileri depolamanın birçok faydası var. En önemlisi, çevre yetkililerinin ve ilgili STK’ların çevredeki kirleticileri verimli bir şekilde takip etmelerini sağlayacak olmasıdır.

EnviDa Token Türkiye’de!

EnviDa-Token, 1 Aralık 2021 tarihinde %50 indirim ile özel satışa çıkıyor. Almanya menşeli şirket, Türkiye ayağında da çalışma yapmaya başladı. Drive Mining projesiyle dikkatleri üzerine çeken token’ın, Türkiye pazarına girmesi Türk kripto para yatırımcılarını sevindirdi.

EnviDa Token Alman Yasalarına Uygun

Almanya’nın mali yasalarına uygun olarak piyasaya giriş yapan EnviDa-Token, kripto paralarda Türk yatırımcıların kafasını en çok karıştıran ‘güvenilirlik’ konusunda da garanti veriyor.

EnviDa Token 1-31 Aralık Tarihlerinde %50 İndirimli

EnviDa-Token, 1 Aralık 2021’de 2 milyon token’ı satışa çıkaracak. 1 ay boyunca (1-31 Aralık 2021 tarihleri arası) EnviDa-Token yarı fiyatına satışa sunulacak. Projeye güvenen yatırımcılar, avantajlı %50 indirim fırsatını kaçırmamak için gün sayıyor.

Drive Mining projesi nedir?

EnviDa’nın Drive Mining teknolojisi, blokzinciri endüstrisinde bir ilk. EnviDa’nın DriveMiner’ı; sayısız bağlantı seçeneğiyle çok boyutlu ve bağımsız bir mobil bilgisayardır. Bunun yanı sıra, çevresel veri takibi ve mobil kripto para madenciliği gibi işlevleri de olan teknoloji, kendine özel olarak oluşturulmuş internet erişimine sahip olacak biçimde dizayn edildi.

DriveMiner, özel olarak tasarlanmış sensörlerin entegrasyonu ile kentsel alanda yüzlerce yeri kapsayan havadaki çevresel verileri ve diğer parçacıkları kaydedebilir. DriveMiner tarafından toplanan çevresel veriler; karbondioksit, sıcaklık ve toz parçacıkları gibi bilgileri içeriyor.

Talep edilirse, DriveMiner’ın fonksiyonları şunları içerecek şekilde genişletilebilir:

  • İmalat şirketleri ve diğer ilgili sektörler tarafından salınan zararlı ve toksik maddeler
  • Radyasyon yoğunluğu
  • Çevrenin optik analizi

DriveMiner, çevresel veri izleme yeteneğinin yanı sıra Proof-of-Work (PoW) gibi blok zinciri konsensüs mekanizmalarının yüksek enerji tüketimine de bir çözüm sunuyor. Bu sorunu çözmek için EnviDa’nın DriveMiner ürünü, güç tasarrufu algoritması gibi daha enerji verimli bir metodoloji kullanır. DriveMining teknolojisine çevre izleyicileri kurma yeteneği, bu alanda adeta bir devrim niteliğinde. DriveMiner hakkında daha fazla bilgi için EnviDa teknik incelemesine bakın.

DriveMiner, tüm bunların da ötesinde, araç sürücüleri ve filo sahipleri için pasif bir gelir kapısı açıyor. DriveMiner’ı araçlarına takanlar, ek bir madencilik altyapısı yatırımına ihtiyaç duymadan kripto para madenciliği yapabilecek ve kripto piyasasının değer zincirine erişebilecek.

DriveMining teknolojisinin ilk prototipi 2019’da oluşturuldu ve Ekim 2019’da Frankfurt Ticaret Fuarı’nda sergilendi.

EnviDa Token (EDAT)

EnviDa Token (EDAT), ilk olarak Polygon blokzincirinde konuşlandırılacak. Geliştirmeleri tamamlandıktan sonra ise EnviDa blokzincirine geçiş yapacak. Bunun sebebi ise ekosistem içerisinde PoW (Proof-of-Work) konsensüsüne ulaşmak. Bu değişim, EnviDa Token borsaya çıkmadan önce gerçekleşecek.

Halka açık token satışı 1 Aralık’ta başlıyor. Gereklilikler ve tokeni nasıl satın alabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi için EnviDa token beyaz listesine katılabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version