Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.954
% 4.25
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.954
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin Tarihinde Bir İlk: 8 Hafta Düşüşle Kapandı!

Dünyanın önde gelen kripto para birimi Bitcoin, tarihinde ilk kez art arda sekiz haftalık kayıp kaydetti. En büyük kripto para birimi Bitstamp borsasında gün içi en yüksek seviyesi olan 30.275 dolara ulaştı. Bununla birlikte, rekor kıran düşüş çizgisine son vermek için en iyi kripto para birimin yüzde 4’lük bir yükseliş yaşaması gerekti. İşte detaylar…

Bitcoin 8 haftayı kayıpla kapattı

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde Bitcoin, değerinin yaklaşık yüzde 36’sını kaybetti ve şu anda 30.000 dolar seviyesinin biraz üzerinde işlem görüyor. Bitcoin, olumsuz makro koşulların çifte darbesinden ve Terra ekosisteminin patlamasından olumsuz etkilendi. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere geçen hafta, dünyanın en büyük kripto para birimi, Aralık 2020’den bu yana en düşük seviye olan 25.401 dolara düştü.

Enflasyona karşı bir koruma olarak gösterilse de Bitcoin, yılın başından bu yana yüzde 35’in üzerinde düştü. Teknoloji hisseleri gibi diğer riskli varlıklara göre düşük performans gösterdi. Hatta, Bitcoin’in Nasdaq 100 endeksi ile korelasyonu bu yılın başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. ABD’de durgunluğa ilişkin artan endişelerin, ABD hisse senetleri bir ayı piyasasına girmeye hazır görünse bile, hızla yükselen enflasyonu düşürmeye kararlı olduğunu söyleyen bir FED ile çatıştığı ekonomik cephede fazla bir rahatlama olmadı.

Piyasa dibe vurdu mu?

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz kısa süre önce piyasa katılımcılarını, hisse senetlerinin ve kripto paranın dibe vurmasının daha fazla zaman alacağını iddia ederek, piyasa duyarlılığında keskin bir geri dönüş bekleme konusunda uyardı. Hatta Novogratz, önde gelen altcoin’lerin ilgili fiyat zirvelerinden %70 daha düşebileceğini tahmin etti.

17 Mayıs’ta kripto “Korku ve Açgözlülük Endeksi”, Mart 2020’de meydana gelen pandemi kaynaklı çöküşten bu yana en düşük seviye olan 8/100’ü görerek 17 Mayıs’tan bu yana en düşük seviyeye ulaştı.  Şu anda, piyasa değeri ile en büyük kripto para birimi, hafif bir sıçrama yaşayamıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version