Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.085
% 3.30
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.085
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Perakende Yatırımcılar Tarafından Tutulan Bitcoin Arzı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Bitcoin

Analitik firması Glassnode tarafından derlenen son kamuya açık blok zinciri verilerine göre, Bitcoin’in toplam dolaşımdaki arzının yaklaşık %17’si artık perakende yatırımcıların elinde bulunuyor.

Reflexivity Research analisti Will Clemente veriler hakkında “Henüz mükemmel değil ama 12 yıllık bir varlık için sağlam ve kesinlikle doğru yönde ilerliyor” dedi.

“Bitcoin’in arzı zaman içinde dağılırken, fiat’ın sahip tabanı zaman içinde balinalara yoğunlaşıyor.”

Clemente tarafından paylaşılan bir Glassnode grafiği, perakende yatırımcılar tarafından tutulan BTC arzının yüzdesinin 2011’den bu yana istikrarlı bir tırmanışta olduğunu gösteriyor. Glassnode “perakende “yi, bir cüzdanda yaklaşık 169.000 $ değerinde 10 BTC’den daha az tutan olarak tanımlıyor.

bitcoin

Bu rakam 2020’nin başlarında %12’nin altındaydı, ancak 2022’de katlanarak artmaya başladı. Perakende birikiminin yoğun olduğu diğer dönemler arasında 2013 sonlarından 2014 başlarına ve 2017 sonlarına kadar Bitcoin için her bir geç boğa piyasası ve erken ayı piyasası dönemi yer almaktadır.

Glassnode daha önce Şubat 2021’de, 10 BTC’den az olan varlıkların arzın %13,9’unu oluşturduğunu ve bu rakamın “Bitcoin’in ömrü boyunca arttığını” tespit etti.

Bu her ne kadar umut verse de her ayı piyasasında, perakende yatırımcıların düşük fiyattan alım yaptığını ve boğa piyasası zamanı, fiyatlar zirvedeyken satış yaptığını biliyoruz. Buda anlaşılacağı üzere dolaşım arzını etkiliyor.

Güncel Bitcoin Verileri;

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version