Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.702
% 0.12
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.702
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Almanya, Bankacılık Ve Kripto Sektörünü Uyardı

Almanya

Almanya’daki finans yetkilileri, bankacılık ve kripto para uygulamalarını etkileyen yeni bir finansal kötü amaçlı yazılımın hızla yayılması nedeniyle alarm veriyor.

Almanya Federal Finansal Denetleme Kurumu (BaFin) 9 Ocak’ta resmi bir açıklama yayınlayarak tüketicileri bankacılık ve kripto uygulamalarında kullanıcı verilerini toplayan bir kötü amaçlı yazılım olan “Godfather” konusunda uyardı.

BaFin, yeni virüsün Almanya’da faaliyet gösterenler de dahil olmak üzere yaklaşık 400 bankacılık ve kripto uygulamasını hedef aldığını vurguladı. Godfather kötü amaçlı yazılımı, normal bankacılık ve kripto uygulamalarının sahte web sitelerini görüntüleyerek kullanıcılara saldırıyor ve giriş verilerini çalıyor.

Düzenleyici kuruma göre, kötü amaçlı yazılımın kullanıcıların cihazlarına nasıl saldırdığı henüz belirlenemedi. Kötü amaçlı yazılımın iki faktörlü kimlik doğrulama kodlarını almak için anlık bildirimler gönderdiği bilinmekte.

BaFin konu ile ilgili, verilerle siber suçlular tüketicilerin hesaplarına ve cüzdanlarına erişim sağlayabileceğini söyledi

Godfather ile ilgili ilk uyarılar Aralık ayında ortaya çıkmış ve kötü amaçlı yazılımın Android cihazları etkilediği ve 16 ülkedeki kullanıcıları hedef aldı.

Group-IB’den siber güvenlik uzmanlarının Godfather truva atını ilk olarak 2021 yılında keşfettikleri, ancak kötü amaçlı yazılımın büyük kod yükseltmeleri ve iyileştirmelerden geçtiği ve son birkaç ay içinde faaliyetlerinde büyük bir artış görülmekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version