Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.333
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.333
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

ABD Hazine Bakanlığı merakla beklenen kripto para raporunu yayımladı

Investing.com – ABD Hazine Bakanlığı, bir süredir merakla beklenen stabil kripto paralara ilişkin riskleri içeren raporunu yayımladı. Başkanın Çalışma Grubu (PWG) tarafından hazırlanan rapor, geleneksel piyasalarda stabil kripto paraların kullanımıyla ortaya çıkabilecek olan olası riskler üzerinde duruyor. Özellikle vurgulanan riskler arasında stabilcoin rezervleri ve ihraçları üzerinde duruldu.

Çok beklenen stabil kripto para raporunda hangi tavsiyelerde bulunuldu?

Kripto para endüstrisinin merakla beklediği ve ABD Hazine Bakanlığı öncülüğünde hazırlanan geniş kapsamlı raporda Kongre’ye stabil kripto paralar hakkında yeni yasaların çıkarılması tavsiyesinde bulunuldu. Zira Başkan’ın çalışma grubu (PWG) olarak adlandırılan ekip, belirli bir dayanak varlığa bağlı kripto paraların yakın gelecekte ödeme yöntemi olarak daha yaygın şekilde kullanılacağı görüşünü kabul ediyor. 

Stabil kripto para risk raporunun yayınlanması ardından bir basın toplantısı da düzenleyen ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri, risklerin çeşitliliğe vurgu yaparak, düzenlemeler konusunu ne denli önemsediklerini ortaya koydular.

Stabil kripto paraların riskleri yanında faydalarından da bahsedildi

Rapor hakkında görüşlerini dile getiren ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, iyi bir tasarıma ve düzenli gözetime sahip stabil kriptoların ödeme seçeneklerini destekleme konusunda faydalı olacağını düşünürken gözetim eksikliğinin kullanıcılar için ciddi riskleri beraberinde getireceğini dile getirdi. Yellen, ayrıca Kongre üyeleriyle yapılan çalışmalarda şu anki denetlemelerin tutarsız ve eksik olarak ilerlediğine vurgu yaptı.

PWG ise kullanıcıların potansiyel risklere karşı korunması için stabil kripto para ihracında bulunan şirketlerin varlık saklama kuruluşları ve diğer finansal şirketlerle eş değer düzenleme ve denetimlere tabi olması gerektiğini düşünüyor. Bu bağlamda oluşturulacak mevzuatın bu özelliklere sahip olmayan kuruluşların stabil kripto para ihracına izin vermeyeceği belirtildi.

SEC ve CFTC’ye kripto para düzenleme yetkisi verilecek mi?

Geçen hafta ABD Hazine Bakanlığı öncülüğünde stabil kripto paralarla ilgili detaylı bir rapor hazırlandığı haberinin ardından SEC’e verilebilecek düzenleme yetkileri gündeme gelmişti. Beklendiği gibi oldu ve raporda kripto varlıklara ilgili konuların Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonunun (CFTC) yetki alanına girdiği ifade edildi. Buradan çıkarılacak sonuca göre ABD Hazine Bakanlığı, SEC ve CFTC’ye stabil kripto varlıklar başta olmak üzere kripto endüstrisi üzerinde geniş bir düzenleme yetkisi verilmesini tavsiye ediyor.

Stabil kripto varlıklara odaklanan raporda tavsiyeler sadece bu alanla sınırlı kalmıyor. Bunun yanında Blockchain teknolojisini kullanan diğer projeler ve piyasaya sürülen yeni teknolojilerle ilgili de bir çalışmanın hazırlık aşamasında olduğu belirtiliyor. 

Raporun yayımlanmasının ardından gözler şimdi ABD Kongresi’nde olacak. Bazı Kongre üyelerinin rapor hakkındaki yorumlarına göre ise kripto düzenlemeleriyle ilgili kararlar için kongrenin seçip yapmaya zorladığı ifade edildi. Bazı yorumlara göre ise rapor oldukça tutarlı ve kripto endüstrisinin geleneksel piyasaları etkileyebilecek en önemli sektörü stabil kripto paraların kesin şekilde düzenlenmesine ve denetlenmesine ihtiyaç var. 

Yazar: Günay Caymaz 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version