Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.359
% 3.77
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.359
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Anonim Twitter Kullanıcısı 3Commas API Veritabanını Sızdırdı

3Commas

Anonim bir Twitter kullanıcısı, kripto ticaret hizmeti 3Commas kullanıcılarına ait yaklaşık 100.000 API anahtarı elde etti. Sızıntı yapan kişi Çarşamba günü anahtarların 10.000’den fazlasını yayınladı ve geri kalanının “önümüzdeki günlerde rastgele yayınlanacağını” söyledi.

3Commas CEO’su Yuriy Sorokin, Çarşamba günü attığı bir tweet’te sızıntının gerçekliğini doğruladı ve “acil bir eylem olarak Binance, Kucoin ve diğer desteklenen borsalardan 3Commas’a bağlı tüm [API] anahtarlarını iptal etmelerini istedik” dedi.

Sızıntı, platform kullanıcılarının API anahtarlarının Binance, KuCoin ve Coinbase gibi borsalarda rızaları olmadan işlem yapmak için kullanıldığını iddia etmesinin ardından geldi. Daha önce bildirdiği gibi, Şirket, kullanıcıların Ekim ayından itibaren saldırganlara en az 6 milyon dolar kaybettiğini doğruladı, ancak bazı kullanıcılara göre bu miktar son haftalarda en az iki katına çıktı.

Yuriy Sorokin, kendisinin ve şirketinin “her zaman olası bir senaryo olduğu ve izleme listemizde olduğu için içeriden bir işi araştırmak için elimizden gelen her şeyi yaptığını, ancak içeriden bir işin kanıtı bulunamadığını” belirtti.

Şirket açıklamasını yapmadan önce, Binance CEO’su Changpeng Zhao kullanıcıları uyardı “3Commas’a (herhangi bir borsadan) bir API anahtarı koyduysanız, lütfen hemen devre dışı bırakın” 

3Commas, kullanıcıların üçüncü taraf kripto borsalarında kendi adlarına otomatik olarak işlem yapan ticaret botları kurmalarına olanak tanır. Bu borsalar API anahtarları üretir ve kullanıcılar uygulamaya hesaplarına erişim izni vermek için bu anahtarları kullanır. Bu haftaki sızıntıda yer alan API anahtarları, sızıntıya göre Binance ve KuCoin’de oluşturuldu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version